Компанії «Параллель» придбала ще одну пересувну лабораторію

13 серпня 2012

Компанія «Параллель», слідуючи своїй політиці жорсткого контролю якості палива, що реалізується придбала нову пересувну лабораторію контролю якості нафтопродуктів і екологічної безпеки.

Мобільна лабораторія, третя в парку подібних автомобілів «Параллелі», створена на базі мікроавтобуса Volkswagen Crafter і укомплектована найсучаснішим устаткуванням для аналізу якості автомобільного палива. Так, за кілька хвилин тут можна детально визначити вуглеводневий склад нафтопродуктів, у тому числі зміст 16 ароматичних вуглеводнів, таких як бензол, толуол, орто -, пара -, метаксилолы, етил, пропилбензолы та інших; обчислити загальний зміст кисню, зміст добавок, що підвищують октанове число, змісту оксигенатів, спиртів, ефірів та інших компонентів.

Крім того, за допомогою нового аналізатора якості дизельного палива в новій лабораторії можна швидко і точно визначити в ДТ наявність поліциклічних ароматичних і компонентів, а також добавок, що підвищують цетанове число, метилових ефірів жирних кислот, а також розрахувати параметри, такі як цетанове число, цетановий індекс і дистиляційні характеристики. Зазначимо, що раніше якість дизельного палива мобільні лабораторії контролювали за більш вузького кола параметрів.

Таким чином, за дуже короткий час співробітники лабораторії отримують повну інформацію про склад палива, яке на момент перевірки знаходиться в резервуарах АЗС, що забезпечує компанії повноцінний оперативний контроль якості палива в мережі АЗК під ТМ «Параллель».

«Це придбання значно розширює межі можливостей компанії „Параллель“ щодо контролю якості реалізованого палива безпосередньо на АЗК, — зазначила генеральний директор компанії „Параллель“ Олена Хілієнко, — оснащуючи лабораторію сучасним обладнанням, що відповідає найкращим міжнародним стандартам, ми ставимо передові технології Європи на службу автомобілістам Донбасу, багато з яких є нашими клієнтами».

Пересувна лабораторія входить в єдину систему контролю якості акредитованої лабораторії нафтопродуктів компанії «Параллель», що дозволяє нафтотрейдеру не тільки контролювати якість реалізованих нафтопродуктів на всіх етапах — від вагона-цистерни до бака автомобіля, але і надавати послуги іншим підприємствам, а також здійснювати науково-дослідницьку роботу з використанням сучасних досягнень у сфері нафтопродуктів.