У МЕРЕЖІ АЗС «ПАРАЛЛЕЛЬ» ЗМІНИВСЯ КЕРІВНИК

25 квітня 2017

Колишній генеральний директор Олена Хілієнко очолить комерційний комітет Наглядової Ради компанії.

Рішенням загальних зборів учасників ТОВ «Параллель-М ЛТД», 25 квітня 2017 року в компанії «Параллель» відбулася зміна генерального директора. Олена Хілієнко, яка керувала компанією з березня 2011 року, очолить комерційний комітет Наглядової Ради «Параллелі».

Новим керівником компанії «Параллель» стане Христо Іванчев. Раніше Христо обіймав посаду виконавчого директора компанії «Gulf» (Грузія), в 2006-2009 рр. обіймав посаду генерального директора компанії «Shell Retail JV Ukraine».

«За 6 років спільної роботи нам вдалося побудувати сучасну, динамічну і стійку до будь-яких криз компанію. Виклики, з якими ми зіткнулися в 2014-2015 роках, навіть за світовими мірками були грандіозними. Однак завдяки створеному за роки роботи запасу міцності, інноваційним підходам до організації бізнес-процесів, високоякісному антикризовому менеджменту та самовідданої роботи колективу, ми вистояли і забезпечили умови для подальшого зростання «Параллелі»», - зазначила Олена Хілієнко.

«Моє завдання, як керівника, - зберегти та примножити досягнення компанії «Параллель» у всіх сферах її діяльності. Це й система контролю якості палива, й розширення мережі АЗС, та впровадження нових сервісів, і навчання персоналу. Ефективне об'єднання накопичених знань і досвіду з новими ідеями і підходами дозволить нам продовжити стабільний розвиток. Існуючий потенціал компанії дозволяє нам дивитися в майбутнє впевнено і з оптимізмом», - підкреслив Христо Іванчев.

Довідка:

Сьогодні паливо ТМ «Параллель» реалізується на 61 АЗК у Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій і Луганській областях (крім районів, непідконтрольних української влади). У 2014-2015 рр. робота мережі на територіях, непідконтрольних Україні, була повністю припинена після втрати компанією контролю над активами – автозаправними комплексами, нафтобазами і автопарком. Протягом 2014-2016 рр.. «Параллель» організувала повноцінне функціонування бізнесу на підконтрольній території Україні. Зокрема, в м. Запоріжжя був переведений керуючий офіс компанії, закуплені нові бензовози і газовози, розпочато прийом та зберігання нафтопродуктів на нафтобазі в м. Слов'янськ. Протягом 2014-2016 років компанія відновила і запустила 12 АЗК під ТМ «Параллель» на контрольованих українською владою територіях Донецької і Луганської областей. Також на 6 АЗС-джобберах була відновленл продаж фірмового палива «Параллелі». А в Запорізькій області компанія розширила свою присутність ще на 8 АЗС.

У 2016 році виручка компанії «Параллель» без ПДВ перевищила 4,5 млрд грн, а чистий прибуток склав майже 55 млн грн. Окрім того, у 2016 році компанія «Параллель» перерахувала в бюджет України і місцеві бюджети майже 1,2 млрд. грн. податків і обов'язкових платежів.

Також за підсумками 2016 року компанія «Параллель» увійшла в десятку найбільших імпортерів України.

Компанія «Параллель» реалізувала десятки проектів корпоративної соціальної відповідальності, зокрема, у сфері екології та розвитку міст присутності. Останні три роки компанія «Параллель» активно допомагає переселенцям і жителям т. з. «сірої зони» спільно з Гуманітарним штабом Ріната Ахметова та іншими організаціями, що здійснюють гуманітарну допомогу.

Статутний капітал ТОВ "Параллель-М ЛТД" контролює компанія Parallel Nafta LTD, дочірня компанія Групи СКМ.