«Параллель» - дітям

01 червня 2017

Компанія «Параллель», як соціально відповідальний бізнес, завжди підтримує проекти, які приносять реальну реальну користь жителям та місцевим громадам. Але особливу увагу нафтотрейдер приділяє благодійним заходам за участю дітей.

Тільки за останні два роки «Параллель» підтримала ряд проектів, спрямованих на розвиток юних талантів, на надання гуманітарної та психологічної допомоги дітям-сиротам та сім'ям з дітьми, які постраждали в результаті бойових дій на Донбасі.

Так, у 2015 році «Параллель» активно співпрацювала із Запорізькою обласною організацією Товариства Червоного Хреста України. В рамках цієї співпраці нафтотрейдер в листопаді 2015 року реалізував благодійний проект «1 копійка з літра бензину на допомогу дітям». Акція проходила на всіх АЗС мережі «Параллель». У ній взяли участь роздрібні клієнти компанії, які відгукнулися на ініціативу зі збору коштів для допомоги дітям, повністю або частково осиротілими в результаті бойових дій на Донбасі. Зібрані кошти в розмірі понад 59 тис. грн. були розподілені Запорізької обласною організацією Товариства Червоного Хреста України. Всього було охоплено 40 дітей, які проживають в Запоріжжі, Токмаку, Василівці та інших населених пунктах області.

Крім того, автомобілісти активно підключилися ще до однієї благодійної акції "10 літрів за іграшку", яка проходила у серпні 2015 року в Василівці Запорізької області. Близько 100 іграшок було передано в місцеве відділення Червоного Хреста, під опікою якого знаходяться малозабезпечені сім'ї з дітьми, діти з особливими потребами, діти-переселенці - все ті, хто не може собі дозволити маленькі радощі у вигляді іграшок. Саме вони отримали яскраві подарунки, які приготувала їм "Параллель" спільно з автомобілістами.

Також «Параллель» підтримала проект «Недільний автобус», організований волонтерами Центру переселенців м. Костянтинівки Донецької області. Проект був спрямований на психологічну реабілітацію та оздоровлення сімей, які залишили свої будинки через збройний конфлікт на Сході країни. Зокрема, в липні 2015 року волонтерами була організована поїздка на бальнеологічний курорт в Слов'янську Донецької області. Автотранспорт для переселенців заправила компанія «Параллель», АЗК якої продовжують роботу на територіях Донбасу, підконтрольних української влади.

У 2016-2017 рр. «Параллель» підключилася до співпраці із запорізькою волонтерською групою «Angels», яка за підтримки Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації вже не перший рік реалізовує благодійні фестивалі і конкурси - «Гармонія сердець» і «Гармонія краси». Постійними учасниками цих заходів є вихованці дитячих будинків, інтернатів, притулків та реабілітаційних центрів Запоріжжя та Запорізької області.

«Сьогодні, у Міжнародний день захисту дітей, хочеться сказати наступне: діти - наше майбутнє. Для нас ця фраза не є банальною, для «Параллелі» вона має глибокий сенс. Ми знаходимо сили і засоби, щоб допомогти дітям і сім'ям, які опинилися, не по своїй волі, в складних життєвих ситуаціях. Сподіваюся, що наша увага, наш маленький внесок зробить їхнє життя хоч трохи краще та легше», - підкреслив генеральний директор компанії «Параллель» Христо Іванчев.