Битва моторів у Маріуполі пройшла за підтримки «Параллелі»

03 серпня 2018

Компанія «Параллель» виступила головним паливним партнером масштабних автогонок, які відбулися в Маріуполі. Автолюбителі продемонстрували свою водійську майстерність, а також міць і силу cвоіх «залізних коней». Кращі автогонщики були нагороджені фірмовим паливом Perfekt 95 від «Параллелі».

На два дні територія старого аеродрому в Маріуполі перетворилася на майданчик для автогонок різних категорій. У програмі шоу були такі видовищні заїзди, як джип-спринт, драг-рейсинг, автослалом і ралі на серійних авто. Захід пройшов у рамках четвертого етапу чемпіонату Донецької області з Drag Racing-2018, який стартував в Маріуполі в травні цього року.

Глядачам (а на автошоу з'їхалося понад 2 тисячі жителів Маріуполя, Запоріжжя, Слов'янська, Бердянська та Дніпра) в дні проведення автогонок було на що подивитися. Учасники джип-спринту підкорювали грязьові траси і влаштували кільцеву гонку на позашляховиках. Шанувальники автослалому показували свою майстерність фігурного водіння, здійснюючи круті повороти, змійки, розвороти на 180 градусів заднім і переднім ходом між конусами і покришками.

Не менш цікавим було ралі на серійних автомобілях. Це один з найбільш популярних видів аматорських автомобільних гонок, в яких учасники змагалися один з одним на коротких «бойових» відрізках у вигляді слалому і спринту. Головний упор організатори зробили на правильне проходження маршруту гонки за встановленим графіком.

Звичайно ж, головною подією гонок був 4-й етап чемпіонату з драг-рейсингу. Тут в класах Unlim Street, Unlim PRO, любителі Street і PRO за перемогу боролися вже досвідчені гонщики. Призові місця отримали маріупольці Олександр Чупахін, Станіслав Дубинський, Олександр Барабаш та Олексій Павлюченко. Ці спортсмени вже не раз займали перші сходинки переможних п'єдесталів чемпіонату по Drag Racing.

«Наша компанія завжди надасть підтримку ініціативам, які спрямовані на популяризацію авто- і мотоспорту в регіонах присутності нашого бізнесу. Маріупольські автолюбителі довели, що навіть аматорські автоперегони можуть збирати велику кількість учасників і ще більшу кількість глядачів. А для нас це відмінний привід нагадати про наше фірмове паливо», - зазначив Христо Іванчев, генеральний директор компанії «Параллель».

Нагадаємо, що чемпіонат Донецької області з Drag Racing 2018 (гонки на прискорення 402 метрів) ініційований Федерацією автоспорту Донецької області та громадською організацією «Автолюбителів Маріуполя» за підтримки Управління фізичної культури та спорту міської ради Маріуполя.

Довідка:

Компанія «Параллель» - мережа сучасних автозаправних комплексів під ТМ «Параллель». Паливо компанії «Параллель» сьогодні продається на 60 АЗК та АЗС у Дніпропетровській, Запорізькій областях, і підконтрольній Україні території Донецької та Луганської області. Компанія є одним з найбільших українських постачальників палива великим та дрібним оптом.

З жовтня 2012 року є членом Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і ділерів.

Статутний капітал ТОВ "Параллель-М ЛТД" контролює компанія Parallel Nafta LTD, дочірня компанія Групи СКМ.